CookiesAccept

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Kiełbasa jałowcowa bezglutenowa

Masa produktu 300g. Produkt bezglutenowy certyfikowany przez Stowarzyszenie Osób Chorych na Celiakię i na Diecie Bezglutenowej.
Cena sprzedaży 40,64 zł
Cena sprzedaży bez VAT 38,70 zł
15jalowcowa4
Kiełbasa Jałowcowa 2 Strawa
Opis

Produkt suchy, dojrzały, kruchy, wyprodukowany z mięsa wieprzowego o stosunkowo niskiej zawartości tłuszczu. Receptura oparta na tradycyjnych recepturach polskich z lat 60-tych i 70-tych XX wieku. Jest bardzo smacznym produktem o wyraźnym smaku jałowca. Sprzedawana jest w wiankach o powierzchni suchej, równomiernie pomarszczonej choć zarazem gładkiej. Jest certyfikowanym produktem bezglutenowym,  posiada znak „Poznaj Dobrą Żywność”.

Składniki: mięso wieprzowe, sól,  czosnek suszony, pieprz mielony, jałowiec, substancja konserwująca – azotyn sodu. 100 g produktu wyprodukowano ze 178 g mięsa.

 

Wartości odżywcze dla 100 g produktu 

Składnik odżywczy

Kiełbasa jałowcowa

Wartość energetyczna kcal

225

Wartość energetyczna kJ

943

Białko g

20,6

Węglowodany g

3,5

Tłuszcz g

16,3

Kwasy tłuszczowe nasycone g

9,9

Sól g

2,4

 

 

 

Termin przydatności
180
Termin przydatności do spożycia w dniach